Volop tekst en uitleg

Els Vermeulen, varkenshoudster in Schore (België) nam afgelopen week het woord bij Boer & Burger tweet. Ze plaatste veel foto's en tweets. De hele week konden boer en burger de verhalen uit de varkensstal van Vermeulen volgen.

De burgers vielen binnen in de bronstweek en kregen met foto's en tekst, uitleg over de dagelijkse situaties van spenen en bronststimulatie tot inseminatie. Burgers stelden volop vragen. Zo vroeg iemand op Twitter over de bronststal: Dat hij niet begreep dat zeugen in een – wat hij noemde - 'kooi' op kaal beton kunnen "genieten" van hun zwangerschap. Els legde de burgers uit dat ze het jammer vindt dat varkens, kooien en beton altijd geassocieerd worden met ‘ongelukkig’. Ik zit dagelijks bij mijn dieren en weet wel beter. De bronstige en pas bevruchte zeugen zitten inderdaad vast. Mensen die mij deze week intens volgden weten waarom, en ook dat ze na daarna verhuizen naar de stal voor loslopende drachtige zeugen waar ze kunnen gaan en staan waar ze willen.
Ook kwamen de Twitter en Facebook berichten in de Vlaamse media. Els deed een interview met de regionale televisie Focus & WTV en er werd een bericht geplaatst op een van de belangrijkste agrarische websites van België.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer