Geen verbod op kiloknallers

Er komt geen verbod op kiloknallers. Staatssecretaris Martijn van Dam (EZ) verwacht namelijk dat een verbod op kiloknallers geen effect heeft op het inkomen van de varkenshouder.

Van Dam vindt het niet overigens geen goede zaak dat vlees tegen stuntprijzen wordt verkocht, maar gaat het dus niet verbieden. Hij vindt dat betere prijzen voor de varkenshouders moeten voortkomen uit een nog betere samenwerking in de voedselketen. Voor de herkenning van verschillende soorten vleesproducten met verschillen in toegevoegde waarde zijn keurmerken een goede optie. De staatssecretaris vindt het geen probleem dat er meerdere keurmerken zijn voor vlees. Een gezamenlijk keurmerk vanuit de overheid ziet hij niet als optie. Het is beter dat dit door een onafhankelijke organisatie, zoals de Dierenbescherming gebeurt.

Ook de NVV ziet niets in wettelijke opgelegde regels die stuntprijzen verbieden. Alles wat wettelijk wordt opgelegd levert juist geen hogere prijzen voor de boer op. Volgens NVV-voorzitter Ingrid Jansen krijgen varkenshouders alleen hogere prijzen als consumenten bereid zijn te betalen voor extra eisen. Die meerprijs moet dan bij de varkenshouder terecht komen, zodat die het kan investeren in nog meer dierenwelzijn.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer