Extra veiligheid kost Kees 100 euro per zeug

Kees van der Meijden uit Oirschot ontving op 17 november de eerste lading met 200 brandveilige gecoate roosters voor in de kraamstal. Ook ontving hij uit handen van Gerben Nooyen van Nooyen Pig Flooring in Deurne als eerste het certificaat “Fire protection for your piglets”. Dit certificaat staat voor de brandveiligheidsklasse van de gecoate kunststofroosters met kern van staal. Het voldoet aan de norm Bfl-S1. Dit staat voor een heel beperkte bijdrage aan brand en het materiaal is heel moeilijk brandbaar.

In zijn toelichting op de vloerkeuze zei Van der Meijden dat hij niet alleen gaat voor de hoogste brandveiligheid maar ook voor de beste hygiëne. “Ik heb aan mijn personeel gevraagd welke kraamstalroosters het gemakkelijkste en snelste schoon te maken zijn. En dat blijken de roosters van Nooyen te zijn. De combinatie is dus ideaal.”

Omdat Kees weet wat het is om als varkenshouder geconfronteerd te worden met een stalbrand, heeft hij bij de nieuwbouw extra geïnvesteerd in brandveiligheid. Naast de roosters, bestaat bijna alles uit beton en heeft hij extra veiligheid ingebouwd mochten ventilatoren uitvallen. Alleen de hokafscheidingen in de kraamstal zijn van kunststof. In totaal schat Kees 100 euro per zeugenplaats extra te hebben gestoken in verhogen van de veiligheid voor de dieren en mijn personeel. “Bovendien geeft het mij een veilig gevoel dat ik er alles aan gedaan heb om mijn zaakjes goed op orde te hebben.”

Lees meer over deze roosterprimeur.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer