Houben naar GD, aderlating voor PorQ

Manon Houben is per 1 oktober Hoofd Dierenartsen van de sector varkens bij GD geworden. Voor die datum was ze onafhankelijk diergeneeskundig adviseur voor de varkenshouderij bij PorQ. Ze verzorgde praktische trainingen voor varkenshouders en beet zich vast in langdurige gezondheidsproblemen of tegenvallende productie resultaten bij varkensbedrijven. Houben vindt dat gezondheid de norm moet worden op een varkensbedrijf en ziekte de uitzondering.

De overstap van Houben moet ervoor zorgen dat GD de varkenssector nog krachtiger kan ondersteunen op het gebied van gezondheid. Manon is een ervaren varkensdierenarts en ze beschikt over een uitgebreid (inter)nationaal netwerk in de veterinaire en de humane gezondheidszorg. In 2013 schreef ze het boek ‘Vleesvarkens en Gezondheid: het praktijkboek voor gezonde varkens en gezond vlees’.

De werkzaamheden bij PorQ worden door Houben geleidelijk afgebouwd, zegt Leo van Leengoed van PorQ. “Het is een uitdaging voor Manon om de varkensgezondheidszorg bij GD op de kaart te zetten. Voor ons is het lastig om een veterinair opgeleide met de ondernemerskwaliteiten van Manon te vinden; als pas-gepensioneerde ga ik de kar niet trekken als een jonge hond. Daarom zet PorQ de verschillende lopende projecten en advisering en coaching gewoon door, maar het aantrekken van nieuwe klussen zetten we even op een lager pitje.”

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer