Douma varkensvoorman van LTO

Eric Douma is sinds 25 september voorzitter van de LTO-vakgroep Varkenshouderij. Het federatiebestuur van LTO Nederland heeft dat besloten. De 44-jarige Douma was sinds het vertrek van de varkensvakgroepvoorzitter Maarten Rooijakkers (medio september 2014) al waarnemend voorzitter.

De leden van de LTO-vakgroep hebben Douma unaniem voorgedragen om die functie om te zetten in een definitief voorzitterschap. Eric heeft een zeugenbedrijf in Oosterwolde (Friesland) en is sinds 2012 voorzitter van de LTO Noord-vakgroep Varkenshouderij. Daarnaast is hij vicevoorzitter van de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV).

Douma is fervent voorstander van één varkensgeluid. Een krachtenbundeling in belangenbehartiging en planmatig aan onderwerpen werken leveren volgens hem het meeste resultaat op voor de almaar kleiner wordende varkenssector. Een recent voorbeeld van het constructief samen optrekken met de NVV is het binnenhalen van Europees geld voor de Nederlandse varkenshouders. “Dat we sectorsteun krijgen is uniek. Het geld kunnen we prima benutten voor het ontwikkelen van een vitale varkenssector in Nederland.” 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer