Vijf vakbekwame medewerkers gediplomeerd

Op 9 juli ontvingen vijf leerlingen hun diploma voor de BBL-opleiding “Vakbekwaam medewerker varkenshouderij”. De afgelopen twee jaar volgden zij één dag in de week onderwijs bij Citaverde bedrijfsopleidingen in de vestiging Horst. Vier dagen in de week werkten zij op een leer/werk varkensbedrijf.

Een van de gediplomeerden William Rijs, was niet present bij de diploma-uitreiking in Horst. Hij is bedrijfsleider geworden bij Hungary Pork en vertoefde al in Hongarije. Via Skype was Rijs toch betrokken bij de feestelijke gebeurtenis.

De overige gediplomeerden zijn Remco Roosen (werkt bij J. de Groot in Holthees), Larissa van Nies (in dienst bij Maatschap Van Heugten in Nederweert), Siem Neervoort (draait mee bij Ashorst in Horst). Willem Berkers is zelfstandig varkenshouder geworden samen met zijn ouders (V.O.F. H.M. Berkers en W.A.L. Berkers-Berkvens).

De vijf geslaagden verzorgen samen met collega’s ongeveer 9.200 zeugen op vijf verschillende bedrijven. Dit aantal zeugen is goed voor ongeveer 300.000 biggen per jaar, becijferde Theo Poels
docent varkens- en pluimveehouderij bij Citaverde in Horst. 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    15° / 10°
    50 %
  • Maandag
    17° / 6°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    60 %
Meer weer