POV: 25.000 euro per maand

Tot begin juli heeft de POV 125.000 euro opgehaald voor sector-PR en communicatie. Omgerekend is dat een vrijwillige geldstroom 25.000 euro per maand. De oproep van de POV aan varkenshouders en bedrijven en personen in de periferie om vrijwillig bij te dragen werd in februari in gang gezet.

Als deze geldinzameling zich in hetzelfde tempo blijft doorzetten, zou er eind dit jaar 275.000 euro in de PR-pot kunnen zitten. Dit zou ruim de helft van het bedrag zijn dat nodig is (500.000 euro) om alle bestaande sector-PR en communicatie ongewijzigd voort te laten bestaan.

Met 3.200 leden en het verzoek aan varkenshouders om elk 100 euro te doneren, en enkele grotere giften van bedrijven, lijkt de huidige 125.000 euro een magere oogst. Toch ziet POV-voorzitter Ingrid Jansen dat totaal anders: “Het is een heel proces voor varkenshouders om vrijwillig te gaan betalen voor activiteiten die bijdragen aan een positief sectorimago. Ze weten nu wel waarvoor ze betalen en gaandeweg groeit het bewustzijn hiervan bij varkenshouders. Dus ik ben blij dat in vijf maanden tijd al velen deze stap om uit zichzelf geld te doneren hebben gezet.”

De POV geeft ook nadrukkelijk te kennen de periferie nodig te hebben. “Het verbeteren van de positie van de varkenshouderij in de maatschappij moet collectief gebeuren. Bovendien is het voor ons een springplank naar verderop in de keten.” 

Lees ook het artikel: vrijwililg duit in het PR-zakje doen.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 9°
    65 %
Meer weer