Merensteyn komt er ook aan

De kogel is ook bij Mestac door de kerk. Vorige week is besloten om Mestverwerker Merensteyn aan de Steegse Peelweg in Ysselsteyn te gaan realiseren.  "De opdracht ligt bij de aannemer", zegt manager van de coöperatie van mestproducenten, Ben Rooyackers. "Ook de formele goedkeuring van de financiering is binnen."

De eerste schop gaat waarschijnlijk op 1 september de grond in. Uit eerdere berichten bleek dat de bouwfase minimaal een half jaar duurt. Dit betekent dat verwerkingsinstallatie op zijn vroegst in maart 2016 in gebruik genomen kan worden.
Niet alleen is de laatste maanden de belangstelling van veehouders om deel te nemen aangewakkerd, ook de techniek is verbeterd. “We gaan voor een verwerkingstechniek waarbij geen mineralenconcentraat meer wordt geproduceerd.” Dit is volgens Rooyackers erg belangrijk omdat de status van mineralenconcentraat als kunstmestvervanger nog lang niet zeker is. Ook wordt niet meteen een installatie voor 200.000 ton mest gebouwd. “We kiezen in de eerste fase voor de verwerking van de helft van de vergunde capaciteit.”
 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Dinsdag
    21° / 10°
    45 %
  • Woensdag
    23° / 11°
    60 %
  • Donderdag
    20° / 12°
    60 %
Meer weer