Hygiëne bij behandelen van belang

Bij het behandelen van de biggen is het van belang om hygiënisch en toch snel te kunnen werken. Dat vinden Dennis en Martijn van Oort die samen 480 zeugen en 4200 vleesvarkens hebben.

Twee jaar geleden begon Dennis met naaldloze injectie voor de ijzerinjectie. Het eerste apparaat dat hij hiertoe testte werkte niet naar wens. Toen schakelde hij over op de naaldloze injectie van MIT, een Canadees bedrijf, geleverd door Lifarma. Dat apparaat werkte in eerste instantie met wegwerpnozzles met het idee dat hierdoor de hygiene nog beter was. Voor het behandelen van de biggen is daar weer vanaf gestapt, omdat die wegwerpnozzles veel te snel stuk gingen.

Nu zit er een rvs-nozzle op en dat werkt prima. Omdat het apparaat goed beviel is die op de behandelkar van Lifarma gezet en kwam er een tweede naaldloos apparaat bij voor het toedienen van een vaccin. Op de kar zit alle apparatuur die nodig is: voor het inbrengen van de oornummers, het couperen van de staarten en de compressor voor de naaldloze apparaten.

De kar is van rvs en goed schoon te houden. Dennis zorgt er dan ook voor dat die kar goed schoon blijft, ook tijdens de behandelingen. Hij vindt het ook belangrijk dat ze nu geen gebruik maken van bakken. Want die vervuilen toch alleen maar en zijn dan meer besmettingsbakken.

Kijk voor meer beelden bij bedrijf in beeld.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer