Zonder Wifi

Op maandag 18 mei heb ik de eer om dagvoorzitter en gespreksleider te zijn tijdens de jaarbijeenkomst van Coöperatie Topigs. Een jaar geleden stond ik daar ook, toen nog als medewerker van die organisatie. Afgelopen week tijdens de laatste voorbereidingen realiseerde ik me dat het leek alsof het gisteren was.

Wat is er in een jaar tijd veel veranderd. Had ik alles van tevoren geweten, dan had ik veel dingen waarschijnlijk niet eens aangedurfd. Aan de andere kant ben ik inmiddels van veel dingen ook alweer vergeten hoe spannend ze op een bepaald moment waren.

Wat ik ook vergeten was, is hoe het voelt om zonder Wifi of zelfs telefoonbereik te zitten. Te luisteren naar het ruisen van de bomen en het vroege gezang van vogels in het bos. In de meivakantie nam ik voor het eerst sinds tijden een weekje vrij en toen ik met man en kinderen in een boshuisje zat, besefte ik hoe fijn het is om je af en toe over te geven aan absolute rust.

Ik heb met de kinderen gesprongen op de trampoline, een boswandeling gemaakt, op de bank gelegen, uitgeslapen, wijn gedronken, een haardvuur gemaakt. Na een week kwam ik weer op kantoor en bleek alles óók nog gewoon te zijn doorgegaan tijdens mijn afwezigheid.

De komende tijd zal het niet minder hectisch worden. Vraagstukken zijn complex, financiële stromen in de sector veranderen. Uitdagingen genoeg waar ik mijn tanden in wil zetten. En dat ga ik ook zeker doen. Dus kom langs met een vraag, mail of bel gerust.

De kans is wél aanwezig, dat u iets vaker één van mijn collega’s aan de lijn krijgt. Want hoe het voelt om zonder Wifi te zitten? Heerlijk. En dat vergeet ik liever ook niet meer. Doe eens een stapje terug om weer verder te kunnen!

Janneke Janssens
Eigenaar Varkens.nl
 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    16° / 9°
    20 %
  • Maandag
    18° / 7°
    20 %
  • Dinsdag
    17° / 9°
    30 %
Meer weer