Veluwse boeren op stap met hun buren

Wat zich afspeelt in de agrarische sector is voor de buitenwereld vaak niet zo duidelijk. Veevenement lanceerde daarom het concept Boer + Buur. Dit evenement dient één doel: twee werelden voor één avond dichter bij elkaar brengen.

De primeur van Boer + Buur staat gepland op donderdag 9 april bij Kulturhus Veluvine in Nunspeet. Boeren worden aangespoord om samen met hun buren deze varkenshouderij getinte avond te bezoeken. Een varkenshouder kan samen met drie gasten gratis deelnemen aan dit culturele evenement met een mix van humor en serieuze zaken. Dit is een initiatief van vijf varkenshouders die iets unieks wilden organiseren voor Veluwse varkenshouders.

Om 20.00 uur start de voorstelling ‘Wij, Varkenland’ van theatermaker Lucas de Man van het Zuidelijk Toneel. Hij brengt een indringend betoog over de ver- en ontwikkelingen op een varkensbedrijf en de dilemma’s van de moderne varkenshouderij. Na afloop van zijn optreden knoopt De Man samen met Janneke Janssens van De Snuitgeverij een gesprek aan met het publiek. Dit gebeurt op een informele wijze. Zo is er volop ruimte meer begrip voor elkaars situatie te krijgen.

“In de huidige samenleving is het van groot belang dat we transparant zijn naar onze omgeving. We willen laten zien wat we aan het doen zijn, dat we dat met passie doen en dat het niet altijd even makkelijk is. Juist omdat een goede verhouding met onze naaste buren van groot belang is voor de ontwikkeling van onze bedrijven willen we deze avond aanbieden”, aldus mede-organisator en varkenshouder Jan Overeem.

Aanmelden of meer informatie vindt u op de site boerbuur.nl.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    11° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 4°
    30 %
Meer weer