Sorteren Vleesvarkens II van Nedap

Nedap maakt met lancering Sorteren Vleesvarkens II 20 procent besparing op startvoer mogelijk. De nieuwste versie van Sorteren Vleesvarkens wordt ook tijdens de LIV Venray gedemonstreerd (hal 1, stand 139). 

Wereldwijd kiezen steeds meer varkenshouders voor groepshuisvesting met dit innovatieve systeem voor het individueel sorteren van vleesvarkens op basis van gewicht en geslacht. Elk vleesvarken optimaal voeren, exact afgestemd op de groei, en precies op het juiste gewicht afleveren aan de slachterij. Dat is de kracht van Sorting. Het station weegt en identificeert ieder varken dat binnenkomt en leidt het automatisch naar de juiste voersoort of de separatieruimte. Dit maakt het systeem uiterst geschikt voor het nauwkeurig managen van individuele varkens in grote, sociale groepen. Bovendien kunnen integraties de informatie gebruiken voor de dagelijkse logistieke planning in de slachterij.

Minder ruimte, meer capaciteit
Sorteren Vleesvarkens sluit hiermee aan op een groeiende behoefte vanuit de praktijk. In Sorteren Vleesvarkens II zijn verschillende verbeteringen doorgevoerd. Zo neemt het systeem in de nieuwe opstelling drie vierkante meter minder ruimte in, waardoor drie extra varkensplaatsen beschikbaar komen. Ook is sprake van een betere doorstroming in het weeg- en sorteersysteem door slim gebruik te maken van de weegbrug. Die meet niet alleen het gewicht, maar functioneert ook als sensor voor het openen en sluiten van de poorten. Omdat geen optische sensoren meer nodig zijn, is Sorting II minder gevoelig voor storingen. Zeker nu de gewichtsopnemers bovenin het systeem zijn aangebracht, buiten bereik van mest en ammoniak. Het beperkte aantal slijtdelen is goed toegankelijk.

Zo maakt de intelligente technologische oplossing het managen van vleesvarkens in grote groepen eenvoudig en efficiënt. Dat komt het rendement ten goede. “Voor ons zijn de combinatie van eenvoud, controle en opbrengst van het automatisch en individueel sorteren van onze vleesvarkens het grootste voordeel van Sorteren Vleesvarkens II”, zegt de Duitse varkenshouder Christoph Wennekamp uit Borgentreich.

Voor meer informatie kijkt u op de speciale site van Nedap.  Voor een persoonlijk gesprek kunt u contact opnemen met Ben Gussinklo (+31 610900164 of ben.gussinklo@nedap.com) of Gerard Weijers (+31 651854815 of gerard.weijers@nedap.com). 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  20° / 11°
  20 %
 • Zondag
  23° / 11°
  10 %
 • Maandag
  24° / 12°
  10 %
Meer weer