Tönnies kort varkens met salmonella 3-status

Slachtvarkens die afkomstig zijn van varkensbedrijven met een Salmonella-status categorie 3 kunnen bij Tonnies rekenen op een prijskorting. In een brief aan haar leveranciers (medio januari) gaf de Duitse varkensvleesverwerker aan om bij die bedrijven per 9 februari een korting door te voeren van 3 cent per kilo geslacht gewicht.

Volgens Tönnies groeide het aandeel van bedrijven met Salmonella categorie 3 in de afgelopen 2 jaar. Deze trend wil het bedrijf ombuigen door te korten op de prijs. Het slachten verwerken van dieren van die varkensbedrijven is duurder vanwege de extra veiligheidsmaatregelen en aparte logistiek. Met deze korting zet Tönnies wel een trend in de Duitse markt.

De betrokken varkenshouders moeten vliegensvlug maatregelen doorvoeren om de Salmonella-status te verbeteren. Alleen op die manier kunnen ze aan de relatief forse kortingen ontsnappen. Te meer daar ook andere Duitse slachterijen ook zijn steeds kritischer worden op de salmonellastatus van varkensbedrijven.

Omdat de salmonellakorting van Tönnies op nogal wat weerstand onder Duitse varkenshouders en hun belangenorganisatie stuitte, heeft de varkensvleesverwerker eind januari besloten de korting te halveren. Bedrijven met een Salmonella-status categorie 3 kunnnen dus rekenen op een korting van 1,5 cent per kilo.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer