Afzet biologisch AR-varkensvoer stijgt 10%

AgruniekRijnvallei (AR) heeft vorig jaar 10 procent meer biologisch varkensvoer omgezet dan in 2013. Met name uitbreiding van de varkensproductie bij bestaande klanten zorgde voor de extra omzetstijging. “In 2014 is er een ommekeer opgetreden”, zegt AR-directeur Johan schuttert. “Supermarkten maakten met hun toeleveranciers afspraken om naast gangbaar meer biologisch vlees te gaan leveren. Deze extra vraag vanuit de retail stuwde de biologische productie op.”

De omvang van de biologische varkenssector nam in 2014 met circa 8 procent toe, blijkt uit cijfers van het CBS. De productiestijging is vooral het gevolg van opschaling van de bestaande biologische varkensbedrijven. “Overschakelen op de biologische varkenshouderij is ingrijpend en kostbaar.”

Schuttert wil geen sectorspecifiek productiecijfer van biologisch varkensvoer geven. “Wij zijn een grote speler op deze specifieke afzetmarkt. De totale hoeveelheid die we op onze twee productielocaties van biologische diervoeders maken, kwam in 2014 uit op 40.000 ton.”
 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  17° / 13°
  50 %
Meer weer