Vion wil niet ingaan op geruchten

Vion Food wil niet inhoudelijk reageren op het bericht dat alle Duitse vestigingen verkocht zouden gaan worden. Het Financieele Dagblad schreef dat Vion de verkoop van de Duitse vestigingen voorbereidt. De reden daarvoor zou zijn dat de banken de nodige reorganisaties niet willen financieren.
Vion lijdt volgens het Financiële Dagblad nog steedsdagelijks verlies en krijgt bij de banken geen financiering los die nodig is voor een verdere sanering van de tientallen slachterijen en snijderijen. Daarom zou worden onderzocht of er kopers zijn voor bedrijfsonderdelen. 
Volgens het Financiële Dagblad is het waarschijnlijk dat de Duitse activiteiten in de etalage worden gezet. Er wordt volgens de krant geprobeerd de tientallen Duitse slachterijen in delen te verkopen om de opbrengst zo groot mogelijk te maken. 
 
Het blijft volgens het FD de vraag of de uitverkoop voldoende geld binnenbrengt om van Vion Food weer een gezond bedrijf te maken. Het is ook geen uitgemaakte zaak dat alles te verkopen is. Het onderdeel varkensslachterijen is verlieslatend in zowel Noord-Duitsland als Nederland.
 
Kopers
Voor de hand liggende kopers voor Vion-onderdelen zijn de Duitse concurrent Tönnies en de Deense vleesgigant Danish Crown. Ook kunnen Chinese bedrijven, die azen op westerse voedingsmiddelenbedrijven, aankloppen.
 
Vion laat weten sinds de presentatie van hun nieuwe strategie regelmatig te worden geconfronteerd met zulke geruchten. Het concern wil niet op geruchten te willen reageren.

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer