Respijt voor LTO boegbeeld varkenshouderij

Het neerleggen van de landelijke bestuurstaken van Maarten Rooijakkers is op 15 september besproken in het Federatiebestuur van LTO Nederland. De conclusie is dat het benoemen van een nieuwe voorzitter van de landelijke vakgroep LTO Varkenshouderij zeker nog enkele maanden gaat duren.

“Een nieuwe kartrekker hoeft er niet stel op sprong te komen”, stelt Eric Douma, voorzitter van LTO Noord Varkenshouderij. “We zitten er relaxed in. Alle dossiers die ertoe doen, hebben we vanuit LTO allemaal goed bemenst. Taken zijn gedeeld met andere collega-bestuurders en het overlegplatform VVP is er ook al.”

Een boegbeeld heeft LTO Varkenshouderij volgens Douma over een paar maanden uiteraard weer hard nodig. “Alleen is nog niet helemaal helder hoe het voorzittersprofiel eruit komt te zien.” Hij doelt daarmee op ontwikkelingen in de sector, zoals het in de benen krijgen van de Producentenorganisatie Varkenshouderij (POV). “Als de POV vorm heeft gekregen, heeft dat invloed op de taken en de rol van een landelijk vakgroepvoorzitter. En dus ook voor zijn of haar profiel.”

Begrip kan Douma goed opbrengen voor de onverwachte beslissing van Rooijakkers. “Ik had liever gezien dat het niet in deze drukke periode was gebeurd. Bestuurder zijn legt een flink beslag op je tijd. Maarten heeft nu ruimte nodig voor zijn varkensbedrijf om het deelnemen in het nieuwe ketenconcept tot een succes te maken.”  

Lees ook Rooijakkers geeft LTO varkenstaken terug.

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer