Rooijakkers geeft LTO-varkenstaken terug

Het nieuws dat Maarten Rooijakkers afstand deed van zijn landelijke taken als voorzitter van de LTO vakgroep Varkenshouderij, kwam vrijdag 12 september als een donderslag bij heldere hemel. Te meer daar Rooijakkers zijn taken als landelijk voorzitter per direct neerlegde. Ook bij Eric Douma, voorzitter LTO Noord Varkenshouderij, viel het nieuws koud op zijn dak. "Het abrupt neerleggen van zijn drukke landelijke taken zullen we op korte termijn op moeten zien te vangen. Er staat immers nog veel te gebeuren in de varkenshouderij."

Het Federatiebestuur van LTO Nederland heeft maandag 15 september spoedoverleg met de landelijke vakgroep bestuurders om zich te beraden over de invulling van de rol van landelijk voorzitter. Douma is uiteraard hierbij aanwezig.

Wel blijft Rooijakkers actief als varkensvoorman in het ZLTO werkgebied en bij de ZLTO vakgroep varkenshouderij. Hij gaat zich meer concentreren op ketensamenwerking, ondersteunen van varkenshouders in hun ondernemerschap en op het runnen en ontwikkelen zijn eigen varkensbedrijf.

Rooijakkers is sinds januari 2013 landelijk vakgroepvoorzitter. Hij volgde Annechien ten Have op. Volgens Rooijakkers is er veel werk verricht en breekt er een nieuwe fase aan voor de varkenshouderij.

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer