Iedere varkensboer telt mee bij de POV

De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) start 10 september met een grootscheepse wervingscampagne voor leden. De aftrap is in Ouwehands Dierenpark in Rhenen tijdens het jubileumfeest van de NVV. Varkenshouders kunnen zich ter plekke inschrijven als lid van de POV
Later deze week ontvangen alle Nederlandse varkenshouders een informatiebrief met een aanmeldingsformulier.

In september en oktober worden in totaal tien informatieavonden verspreid over het land georganiseerd. Zo krijgen varkenshouders de gelegenheid zich breeduit te laten informeren over de POV. Bestuursleden van de POV geven tijdens die informatieavonden een uitgebreide toelichting op het initiatief van varkenshouders zelf. Natuurlijk is er dan volop gelegenheid om vragen te stellen.

Met de POV staan de varkenshouders gezamenlijk aan het roer voor een sterkere positie in de keten. Belangrijk is het dat een aantal zaken, zoals diergezondheid, onderzoek en innovatie, sectorcommunicatie en -pr en voedselveiligheid, collectief en efficiënt geregeld blijven.

Om collectief zaken te kunnen regelen zijn zogenaamde Algemeen Verbindend Verklaringen (AVV’s) nodig. Deze AVV’s kunnen door de minister alleen maar toegekend worden indien de POV minimaal 50 procent van de varkenshouders en twee derde van de varkensproductie vertegenwoordigt. Iedere varkenshouder telt. 

Klik hier om als POV-lid in te schrijven.

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer