Foodservice Vion investeert in Duitse FVZ

Met het overnemen van alle aandelen FVZ Convenience GmbH van vleesverwerker Westfleisch (49 procent van alle aandelen), breidt Vion Food haar divisie Foodservice verder uit. FVZ is marktleider in het produceren van diepvriesproducten schnitzel en schenkel en het bedrijf wordt gezien als uitvinder van de bakovenschnitzel. Ook is het de eerste onderneming in Duitsland dat de meest moderne Amerikaanse technologie toepast bij het het garen van spareribs. De productielocatie in het Duitse Holzwickede (regio Dortmund) wordt in zijn geheel overgenomen door Vion.

Vion versterkt op deze manier haar derde kernactiviteit naast die van het verwerken van vers varkensvlees en rundvlees. COO Foodservice Vion Food, Bernd Stark wil via deze strategische investering de leidende positie van de onderneming in Europa uitbreiden. Met de handelsmerken FVZ en SALOMON FoodWorld kan Vion volgens hem op zowel nationaal als internationaal niveau doelgerichter werken. Beide handelsmerken worden onder de paraplu van Vion Foodservice in Großostheim (Beieren) gevoerd. 

Stark zegt de omzet van Vion Foodservice in de komende drie jaar met 20 procent te willen verhogen.

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer