Biggenprijzen direct te vergelijken

DLV heeft een online module gemaakt waarmee varkenshouders hun biggenprijzen onderling beter kunnen vergelijken. "Als zeugenhouders met elkaar aan het praten zijn over hun biggenprijs en hun toeslagen, dan kunnen ze met de smartphone op onze speciale site kijken wat het in hun geval concreet betekent", legt Jan Pijnenburg van DLV Intensief Advies uit. "Ze weten meteen over welke mogelijke prijsverschillen ze praten."

Verschillende noteringen van de biggenprijzen zijn openbaar en kennen grote verschillen. Daarnaast zijn de soort notering en de toeslagen daarop die vermeerderaars afspreken met hun afnemer, zeer divers. Volgens de DLV-er maakt dit het voor varkenshouders lastig om hun eigen opbrengstprijs meteen te vergelijken met die van een collega varkenshouder, zeker als die op een andere notering een afspraak heeft. 

DLV Noteringen houdt rekening met verschillende noteringen en de btw. De module bevat de noteringen van DPP, VION, NVV, Beurs en het Duitse Nord West en bevat data vanaf 1 januari 2013. De prijsverschillen zijn over bepaalde periodes transparant te maken. De varkenshouder vult vervolgens zijn eigen notering en toeslag in en ziet wat dit betekent ten opzichte van de andere noteringen.

Deze nieuwe module zal binnenkort weer aangepast moeten worden, omdat de NVV-notering niet meer openbaar is. Volgens Pijnenburg gaat dat ook gebeuren, alleen is het nog niet duidelijk welke openbare notering ervoor terugkomt. "Zeugenhouders met afspraken op een Belgische notering  ken ik niet. Een openbare notering van een handelaar of een andere buitenlandse biggennotering is een optie." 

De module DLV Noteringen is bereikbaar via web en mobiel.

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer