Vallei boert al 1 jaar bewust

Het regionale initiatief Vallei Boert Bewust is 1 jaar onderweg. met succes want steeds meer boeren haken aan. Het betreft een regionaal bedrijfslabel voor boeren in de Gelderse Vallei en Utrechtse Heuvelrug.

Een aantal varkenshouders legden de basis, omdat zij ruimte nodig hebben om in de toekomst ook nog te kunnen boeren. Daarom zochten ze naar mogelijkheden om het draagvlak bij en waardering van burgers in hun streek te vergroten.
Maatschappelijk verantwoord ondernemen betekent voor de deelnemers op minimaal vier van de zes thema’s maatschappij, energie, milieu, mest, dierenwelzijn en diergezondheid plussen scoren. Daarnaast is interactie met burgers, via open dagen, boerderijeducatie of social media een voorwaarde om mee te mogen doen. Deelnemers aan Vallei Boert Bewust zijn de visitekaartjes van hun sector. Het bedrijfslabel is intussen al in het bezit van vijf varkenshouders.

Inmiddels zijn er ook zeven melkveehouders een pluimveehouder aangehaakt bij Vallei Boert Bewust. Ook de eerste kalverhouder zal binnenkort toegelaten worden tot het regionaal initiatief.
 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  24° / 12°
  30 %
 • Woensdag
  19° / 15°
  90 %
 • Donderdag
  20° / 13°
  50 %
Meer weer