Piek in PEDv uitbraken VS lijkt voorbij

De National Animal Health Laboratory Network (NAHLN), een soort gezondheidsdienst voor dieren in Amerika, meldt op een site minder nieuwe testen op het PED-virus binnen te krijgen. Omdat gemiddeld ongeveer een derde van de ingezonden monsters van varkensbedrijven positief wordt getest, is het logisch dat het aantal nieuwe PED-uitbraken in de VS ook afneemt. De piek lijkt voorbij te zijn.
In totaal meldt NAHLN tot 22 maart 5017 Amerikaanse varkensbedrijven positief te hebben getest. In iets meer dan de helft van de 50 Amerikaanse Staten (27) is het PED-virus aangetoond bij varkensbedrijven. Volgens Jackie Linden van het NAHLN zijn er tekenen van een afname van het aantal inzendingen en positief meldingen. In de piekperiode, februari van dit jaar, werd er rond de 300 bedrijven per week positief getest. In de meest recente week lag dat aantal op 266 stuks. Bovendien is geen nieuwe 'met PEDv besmette'  Staat erbij gekomen. 

In Canada zijn 44 varkensbedrijven positief getest op PEDv. Ook Japan meldt continu niuewe PEDv-uitbraken.

Lees meer over de  ontwikkeling van PEDv  in de VS op de Thepigsite.

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  11° / 9°
  70 %
 • Donderdag
  9° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  9° / 8°
  70 %
Meer weer