Driemaal scheepsrecht voor Verhoeven

De topondernemer onder de agrarisch ondernemers van 2014 is geworden varkenshouder Hans Verhoeven uit Valkenswaard. Als winnaar van de titel Agrarisch Ondernemer van het jaar 2014 ontving hij een cheque van € 12.500. Sharon Dijksma, staatssecretaris van Economische Zaken overhandigde deze hoofdprijs op donderdag 27 maart in Zeist. Na twee eerdere nominaties in 1997 en in 2001 is het nu wel raak voor Verhoeven. 

Hans Verhoeven is volgens de jury een ondernemer met visie, wilskracht en doorzettingsvermogen. Hij beproeft zijn ideeën en innovatieve concepten op zijn eigen familiebedrijf. Hij neemt hiermee zelf de risico's die gepaard gaan met het ondernemen. Zijn initiatief het om te komen tot een keten voor duurzame varkenshouderij is uitgemond in Stichting Keten Duurzaam Varkensvlees. Deze varkensvleesketen telt inmiddels 350 deelnemende varkensbedrijven die samen op zo'n 1 miljoen vleesvarkens per jaar leveren.
Met de bouw van een innovatieve zeugenstal stoomt Hans samen met zijn vrouw Diny en dochter Suzanne familiebedrijf De Hoeve klaar als vooruitstrevend testbedrijf van KDV.

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer