Bouw Van Rooi in Helmond vordert

De bouwwerkzaamheden bij Van Rooi Meat in Helmond verlopen vlot. Dit komt mede door het achterwege blijven van winterweer.
Voor het borgen van een krachtige en duurzame toekomst is de vleesverwerker hard aan het werk om de Helmondse productielocatie uit te breiden. Bij de uit 2007 stammende varkensslachterij komen nieuwe productie- en voorverpakkingslijnen, een inpakruimte en een vrieshuis met een opslagcapaciteit van 10.000 ton. Door deze uitbreiding worden alle stappen in het proces van slachten, uitsnijden en uitbenen tot verpakken en invriezen onder één dak uitgevoerd. Dit zorgt voor korte lijnen, efficiency, optimale versheid en kwaliteit.
Naar verwachting zal Van Rooi Meat in september de eerste vleesverwerker in Nederland zijn, die het hele proces van boer tot bord onder één dak heeft. Vers varkensvlees kan binnen 24 uur na het slachten in de vleesvitrines van winkels liggen.

Op de site van de Van Rooi Meat is de bouw via foto’s te volgen.
Het marktaandeel van de Van Rooi Group is ongeveer 20 % van het aantal in Nederland geslachte vleesvarkens.
 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Woensdag
    10° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer