De Hoeve bestempelt tot Groen bedrijf

De provincie Noord-Brabant heeft het familiebedrijf van Hans Verhoeven De Hoeve in Valkenswaard uitgeroepen tot ‘Groen bedrijf’ van de maand maart. Gedeputeerde Johan van den Hout reikte de bijbehorende oorkonde uit aan Hans Verhoeven en Mark van den Eijnden.

De Hoeve functioneert als demoboerderij en voert de regie over de Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV). Doel van KDV is om op een dier- en milieuvriendelijke, duurzame manier varkens te houden en voor consumptie gereed te maken. Het is een krachtig samenwerkingsverband tussen varkenshouders, slachterij, grossiers, slagers, retail, cateraars en vleeswarenproducenten. 
Bij deze keten zijn inmiddels 350 varkensboeren aangesloten en 500 verkooppunten van duurzaam geproduceerd vlees. Het marktaandeel zit op 15 %.

KDV staat voor betrouwbaarheid  en 100 procent Nederlands varkensvlees. Het keurmerk KDV wordt gecertificeerd door het onafhankelijke certificatiebureau CGD. Volgens gedeputeerde Van den Hout geeft de Keten Duurzaam Varkensvlees daarmee een voorbeeld dat navolging verdient.

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer