Bleker voortrekker Veelogistiek Nederland

Henk Bleker is op 22 februari gekozen als eerste voorzitter van Veelogistiek Nederland. Per 1 maart gaat Bleker aan de slag bij die fusieorganisatie. Samen met 7 sectorcommissies vormt hij het bestuur. Veelogistiek Nederland is sinds 1 januari operationeel en ontstaan uit een samenvoeging van vier partijen in de veehandel en veelogistiek NBHV, NBW, Veetrans, en GNV.
Het bestuur van Veelogistiek Nederland ziet de ex-staatssecretaris van Landbouw en buitenlandse handel bij EL&I als de ideale kandidaat voor het voorzitterschap van de fusieorganisatie. Blekers connecties, kennis van de sector en gedrevenheid, maken hem tot een deskundige gesprekspartner voor bedrijven binnen en buiten de sector en de overheid.
In zijn toespraak gaf Bleker aan zich te beseffen dat de sector permanent onder een vergrootglas ligt. “Dat kun je zien als een bedreiging maar ook als een kans. We moeten ervoor zorgen dat we het perfect voor elkaar hebben. Dat zie ik niet als een probleem want we hebben niets te verbergen. Ik wil er samen met u voor zorgen dat de sector het goed doet in de ogen van alle partijen die naar ons kijken, dat de leden trots zijn op hun sector en dat ze er ook nog een boterham aan kunnen verdienen.”
Veelogistiek Nederland is de brancheorganisatie voor ondernemers in de veehandel en het veetransport, ondernemers met veeverzamelcentra en importeurs en exporteurs van levend vee. Bij deze organisatie zijn 800 ondernemers aangesloten en ze leveren een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse export van vee. Veelogistiek Nederland stelt een onmisbare schakel te zijn in het goed functioneren van de markt tussen veehouders, afnemers van fok- en gebruiksvee en de vleesverwerkende bedrijven in binnen- en buitenland. Het doel is het logistieke proces op een verantwoorde manier uit te voeren met respect voor dierenwelzijn en diergezondheid. Veelogistiek Nederland kent een sterke internationale oriëntatie en is aangesloten bij de UECBV, de Europese koepel voor de vee- en vleeshandel.

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer