Eerste Kamer stemt voor mestverwerking

1 utf-8 Het wetsvoorstel van staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken tot wijziging van de Meststoffenwet is door de Eerste Kamer aangenomen. De wetswijziging kan daardoor per 1 januari 2014 in werking treden. Het wetsvoorstel zorgt voor een mestverwerkingsplicht.

Staatssecretaris Dijksma is verheugd over de vlotte behandeling door en de steun van de Eerste Kamer voor het wetsvoorstel. “De mestverwerkingsplicht levert een belangrijke bijdrage aan het halen van de milieudoelen. Op dit moment is er een mestoverschot in Nederland, terwijl er in andere delen van Europa en de wereld juist een tekort is. Daar ligt een kans voor Nederlandse ondernemers als zij in staat zijn de mest waarde te geven,” aldus de staatssecretaris.

De invoering van een mestverwerkingsplicht houdt in dat veebedrijven, die hun mest niet binnen de normen die hiervoor gelden volledig op hun eigen grond kwijt kunnen, een deel van die mest moeten laten verwerken. Het te verwerken deel van het mestoverschot varieert per regio en stijgt jaarlijks.
 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Maandag
    18° / 8°
    20 %
  • Dinsdag
    18° / 10°
    20 %
  • Woensdag
    18° / 8°
    10 %
Meer weer