Brabant blijft bij rol Verbond van Den Bosch

De provincie blijft haar rol in het Verbond van Den Bosch vervullen via de Uitvoeringsagenda Brabant Agrofood. De provincie blijft de adviezen en aanbevelingen van het verbond onder de aandacht van de partners brengen. Dat is de reactie van GS op de eindrapportage van de commissie Van Doorn, die daarmee zijn opdracht afrondde voor het Verbond van Den Bosch.

Gedeputeerde Staten onderschrijven de noodzaak voor een landelijk regieorgaan van Staatssecretaris Dijksma, zoals bepleit in het eindrapport. ‘Terecht vroeg de Tweede Kamer onlangs aandacht voor het belang van de rol van de retail.’

Het Verbond van Den Bosch heeft volgens de provincie een flink aantal stappen gezet naar het doel dat al het vlees in Nederlandse supermarkten duurzaam is. ‘De betrokken spelers nemen steeds meer hun rol in de transitie naar een zorgvuldige veehouderij. En de inkoopspecificaties voor duurzaam vlees zijn vastgesteld.’

De provincie zal als partner in het Verbond van Den Bosch, de andere partners blijven wijzen op de afspraken die er zijn gemaakt. ‘Het is niet zozeer een strak gestuurde exercitie, maar een samenwerking die in velerlei vormen plaatsvind.’. Alle partners hebben volgens de provincie de mogelijkheid om hun eigen rol daarin op te pakken. ‘Vanwege het belang van de aanbevelingen en adviezen van de commissie Van Doorn, wil de provincie de beweging blijven stimuleren.’
 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  11° / 9°
  70 %
 • Donderdag
  9° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  9° / 8°
  70 %
Meer weer