VION Ingredients verkocht

VION Ingredients is verkocht aan Darlin International. Verschillende bedrijven brachten vorige week een bod uit op Ingredients. Darlin International betaalt ongeveer €1,6 miljard voor de volledige overname. Het beursgenoteerde bedrijf is al vele jaren succesvol actief in slachtbijproducten.

Eigen vermogen
In 2012 leed VION 830 miljoen euro verlies. Door de verkoop van Ingredients komt het eigen vermogen uit op ongeveer €400 miljoen. Dat is volgens de organisatie voldoende om VION Food een degelijk financieel fundament te geven. VION Food wil de komende jaren meerdere honderden miljoenen euro’s investeren in de verdere versterking van de organisatie. De onderneming verwacht op korte termijn de benoeming van een nieuwe CEO Food aan te kondigen.

Op de markt is Ingredients bekend onder merknamen als Ecoson, Rendac, Sonac, Rousselot en CTH. Dirk Kloosterboer treedt terug uit de Raad van Bestuur van VION. Hij wordt voorgedragen als lid van de Board of Directors van Darling.
De transactie wordt voorgelegd aan alle betrokken instanties en overlegorganen en naar verwachting afgerond in januari 2014.
 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer