Jonge landbouwersregeling overvraagd

Het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) maakt zich zorgen over de omvang van het budget van de Jonge Landbouwersregeling. De subsidieregeling is ook het afgelopen jaar zwaar overvraagd.

Ramon Klaassens van NAJK is blij dat jonge ondernemers de noodzaak van ontwikkeling van hun bedrijf zien en daarin willen investeren. Klaasens die namens NAJK met Dienst Regelingen over de subsidie sprak is bang dat de huidige vorm niet afdoende is om de vraag naar duurzame investeringen en innovatieve ontwikkelingen bij te benen. “Nog niet de helft van de aanvragen kunnen binnen het bestaande budget gehonoreerd worden,” aldus Klaassens.

Hoge standaarden
Volgens Klaassens werken jonge ondernemers volgens de hoogste standaarden en blijven ze de lat in hun bedrijfsvoering steeds hoger leggen.  "In afgelopen jaren zijn de vereisten om aan de investeringssubsidie te voldoen steeds verder opgeschroefd, maar de animo blijkt onverminderd groot. NAJK wil zien dat dit ook na 2013 beloond wordt.”

Gemiste kans
Volgens Inge van Schie van NAJK  is het een gemiste kans dat Nederland niet alle mogelijkheden benut die de regeling biedt, door bijvoorbeeld het investeringsbedrag omhoog te brengen en een investering tot € 70.000,- te steunen. Dat is met ingang van het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid nog aantrekkelijker door een zeer gunstig cofinancieringspercentage. Nederland kan dan voor iedere geïnvesteerde euro vier euro Europese subsidie ontvangen.
 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer