Open dag

Eerst zien, dan geloven. Als je iemand echt wilt overtuigen, dan is er geen betere methode dan door je deuren open te gooien en gewoon te laten zien waar je mee bezig bent. Open dagen zijn hier bij uitstek het middel voor. Nieske Neimeijer uit Heino hield er een op 22 juni. Varkens was erbij.

De zon waar Nieske Neimeijer liet het afweten op de open dag, maar dankzij een goede voorbereiding gooide dat geen roet in het eten. In roze overall en met matching kleurrijke paraplu’s opende Nieske Neimeijer samen met de vrouwen uit haar studiegroep haar naar biologisch omgebouwde varkenshouderij. De champagne ging open en in de speeches werd ze in het zonnetje gezet.

Dé manier
Terwijl onder een afdak het eigen biologische varken aan het spit draaide, vormden er zich rijen in de stallen van het gesloten bedrijf. De dames van de studiegroep beantwoorden geduldig alle vragen van de genodigde vrienden, familie, buren en zakenrelaties. “Wij geloven er echt in dat dit dé manier is om begrip te kweken. Dit is een biologische houderij dus dan is de aaibaarheidsfactor hoog, maar voor de reguliere sector werkt het net zo goed”, spreekt een van hen uit ervaring.
Tot een springkussen voor de kinderen aan toe, de open dag was tot in de puntjes geregeld. Met hulp van Varkens Vandaag was ook de regionale pers goed vertegenwoordigd. Zo was Nieske een paar uur na de opening al te zien op RTV Oost. “Zo krijgt iedereen een eerlijk en goed beeld van waar ze hier mee bezig zijn”, aldus een enthousiaste buurtbewoner.
 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer