‘Kan me niet voorstellen hoe het zaterdag is’

Eerst zien, dan geloven. Als je iemand echt wilt overtuigen, dan is er geen betere methode dan door je deuren open te gooien en gewoon te laten zien waar je mee bezig bent. Open dagen zijn hier bij uitstek het middel voor. Nieske Neimeijer uit Heino houdt er een op 22 juni. Varkens volgt haar bij de voorbereidingen.

Zaterdag is het zover. Hoe gaat het met de voorbereidingen?
“Goed hoor, maar er moet nog wel veel gebeuren. Het hele bedrijf moet aan kant en het andere werk gaat natuurlijk ook gewoon door. Zo moeten we nog varkens leveren en doorschuiven.”

Wat moeten jullie voor de open dag nog doen?
“Vooral veel van die kleine dingen waar je toch heel druk mee bent. Zo hebben we nog een boodschappenlijst en we moeten nog twee varkens naar de slager brengen. Die komen zaterdagochtend aan het spit weer terug. De buurman moet nog vleeswaren hebben voor de hapjes, dat soort dingen. Vrijdag en zaterdag komen ze de toiletwagen en het springkussen brengen, daar heb je niet zoveel werk aan.”

Heb je al veel reacties gekregen?
“Die gingen vooral over de uitnodiging die mensen mooi vonden. En ze vragen regelmatig of je erg druk bent.”

Heb je er zin in?
“Jazeker! Ik ben benieuwd hoe het zal gaan. We hebben 300 mensen uitgenodigd en dat is best veel. Je vraagt je toch af of ze komen en hoe het gaat lopen. Ik kan me nog niet goed voorstellen hoe het zaterdag hier is.”

Hoe hoop je dat het wordt?
“Ik hoop dat het goed weer is. En dat we goed ons verhaal kunnen doen zodat mensen een helder beeld krijgen van de sector. Dat het een leuke dag was en iedereen met een goed gevoel naar huis gaat.”
 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  11° / 9°
  70 %
 • Donderdag
  9° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  9° / 8°
  70 %
Meer weer