LTO en NVV vormen nieuw platform.

De vakgroep varkenshouderij van LTO Nederland en de NVV hebben besloten om samen een nieuw overlegplatform voor de varkenshouderij op te richten. Beide organisaties blijven zelfstandig maar gaan binnen dit platform officieel samenwerken. De nieuwe samenwerkingsorganisatie heeft de werknaam Verenigd Varkenshouderij Platform (VVP).

Met het platform willen LTO en NVV, ook in internationaal verband, werken aan een sterkere verbinding met de markt en een beter beloningsmodel voor de varkenshouders. Varkenshouders en hun organisaties moeten daarin zelf de regie gaan voeren.

Met het nieuwe platform willen LTO en NVV ook voorsorteren op het GLB beleid waarin de mogelijkheid wordt opgenomen om producenten een sterkere positie te kunnen geven in de markt via producentenorganisaties. LTO en NVV gaan onderzoeken of en hoe taken op het gebied van o.a. diergezondheid, marktafstemming, marktgerichte innovatie en promotie een plaats kunnen krijgen binnen de VVP.

LTO en NVV gaan gezamenlijk de doelstellingen, taken en bestuurlijke structuur van de VVP uitwerken. Bij de uitwerking zal rekening gehouden worden met de effecten van het opheffen van de Productschappen en de mogelijkheden om op andere manieren collectieve afspraken te maken in de varkenshouderijsector.

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    13° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    17° / 6°
    20 %
  • Zondag
    18° / 10°
    65 %
Meer weer