Varkenshouders zijn positief

Varkenshouders zijn positief over de verwachte economische situatie over twee-drie jaar. Dat blijkt uit de Agro Vertrouwensindex van het ministerie van Economische Zaken, LTO, Flynth en LEI Wageningen UR. De verwachtingen zijn het meest positief in de varkens- en melkveehouderij. De pluimveehouders waren het minst positief.

De stemming in de land- en tuinbouw wordt beïnvloed door de voortdurende financieel-economische situatie op afzetmarkten. De kosten van veevoer zijn momenteel relatief hoog en vertalen zich momenteel onvoldoende in hogere vleesprijzen. Varkenshouders verwachten volgens de index dat de opbrengstprijzen dit jaar zullen stijgen.

1 utf-8

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer