Beursactie Forti Boost

In 2012 zijn er al meer dan 1 miljoen biggen grootgebracht met 's werelds eerste kant-en-klare biggenvoer Forti Boost. Maak gebruik van onze beursactie en ervaar Forti Boost op de LIV Venray 2013.


Een gezonde big is een big met gezonde darmen en een sterke weerstand. Bij de omschakeling van vloeibaar naar vast voer krijgt met name de darmgezondheid van een big veel te verduren. Een goed speenmoment vormt echter een belangrijke waarborg voor de productiviteit van het jonge dier in het vervolgtraject. Met de inzet van vloeibaar speenvoer kan een geleidelijke overgang van zeugenmelk naar droog- en brijvoer worden gecreëerd. Een vloeibaar product dat deze belofte als geen ander waar maakt is Forti Boost, het nieuwste biggenvoer van Nijsen/Granico. Forti Boost is kant-en-klaar (Tap en Hap), vloeibaar en ontwikkeld vanuit het unieke Food-for-Feed concept.


Gezonde darmen voor de big en een hoge mate van ­gebruiksgemak voor de varkenshouder. Dat zijn samengevat de belangrijkste voordelen van werken met het innovatieve Forti Boost. Ook aan dit vloeibaar biggenvoer ligt het Food-for-Feed concept van Nijsen/Granico ten grondslag. De hoogwaardige voedingsproducten uit de levensmiddelenindustrie (Food) die wij in onze diervoeders (Feed) verwerken, geven Forti Boost een aantal onderscheidende kwaliteiten. Voor Forti Boost gebruiken wij uitsluitend de allerbeste Food-grondstoffen. Het voer is daardoor extra smakelijk, licht verteerbaar, energierijk en eetlustopwekkend. Met name het hoge aandeel ontsloten zetmelen in deze premium grondstoffen werkt voor de biggen darmontlastend bij de omschakeling van zeugenmelk naar vast voer.


Forti Boost versterkt de darmgezondheid
Het effect van het speenmoment op de darmgezondheid is groot. Bij jonge biggen zijn de darmen en darmflora nog volop in ontwikkeling en bijzonder kwetsbaar. Schadelijke stoffen zoals mycotoxines en bacteriën kunnen ernstige schade toebrengen aan de darm, waardoor de darmwand kan gaan lekken. Niet zelden krijgen pasgespeende biggen dan ook te maken met maagdarmproblemen en diarree, wat voor de varkenshouder resulteert in meer uitval, een achterblijvende voeropname en een verminderde daggroei van zijn dieren. Forti Boost voorziet maximaal in de energiebehoeften van de jonge biggen en kan vanaf een leeftijd van 5 dagen tot maximaal 5 dagen na spenen worden verstrekt. Met Forti Boost geeft u de vitaliteit en weerstand van uw dieren letterlijk een ‘boost‘.


Forti Boost vergroot de voeropname
Om de darmgezondheid en weerstand te verbeteren, is het zaak dat jonge biggen al in een vroeg stadium genoeg voer opnemen. Onderzoek heeft verder aangetoond dat een hoge voeropname vóór het spenen leidt tot een hoge voeropname na het spenen. Ook is duidelijk geworden dat dieren die vlak na het spenen hetzelfde voer hebben gehad als in de kraamperiode, bepaalde geuraroma’s herkennen. Deze geurherkenning heeft een positieve invloed op de vermindering van stress. Hierdoor zal het dier beter blijven eten, waardoor er minder darmschade optreedt. Door gebruik van premium Food-grondstoffen in het vloeibare biggenvoer Forti Boost, wordt de eetlust van de dieren verhoogd. De biggen nemen meer op van het smakelijke Forti Boost en die hoge voeropname komt de vitaliteit en (darm)gezondheid van de dieren direct ten goede.
 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer