Frievar wint innovatieprijs

John Lorist en Mark van Sambeek – grondleggers van Frievar – zijn tijdens het Praktijksymposium Hogere Varkensgezondheid in Venray uitgeroepen tot winnaars van de Innovatie-award ‘Varkens gezonder produceren’. De twee andere genomineerden voor de prijs waren varkenshouders Gerbert Oosterlaken en Henk de Lange. “Stuk voor stuk topondernemers uit de varkenshouderijsector en daar mogen we trots op zijn”, aldus juryvoorzitter Annechien ten Have.

Lorist en Van Sambeek ontvingen de award als grondleggers van Frievar, een samenwerkingsverband van varkenshouders dat het doel een toppositie in de Nederlandse varkenshouderij te verwerven. “Aansprekende speerpunten binnen deze samenwerking zijn de hoge gezondheidsstatus en het streven naar een zo laag mogelijk antibioticagebruik”, sprak Ten Have.

In september 2012 zette Frievar het nieuwe vleesconcept Friberne in de markt. Dit vlees heeft een onderscheidende smaak doordat de varkens voer met een kruidenmix krijgen. Dierwelzijn staat centraal binnen dit concept.

De winnaar van de award werd dit jaar voor het eerst niet alleen bepaald door een vakjury, maar ook via internetstemmers en een stemming onder de bezoekers van het symposium. Lorist en Van Sambeek kregen 44 procent van de stemmen.

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer