Gelukkig Nieuwjaar?

Als je het jaar begint, dan ga je bewust of onbewust nadenken over wat voor en achter je ligt. Persoonlijk kijk ik dan vooral naar mijn vader (waarover ik eerder een blog heb geschreven) die asbestslachtoffer is. 
Hoe zullen mijn ouders het jaar 2013 doorkomen? Wat hebben zij in het vooruitzicht?
Gelukkig nieuwjaar of een gezond 2013 klinkt dan toch heel anders. Het blijft heel lastig om dit definitieve lot om te zetten naar iets dagelijks en dragelijks. De donkere wolk die boven je hangt (zoals mijn vader zelf zegt) en die niet weg gaat. Feit is dat de ziekte kanker een definitieve en onuitwisbare plek in ons gezin heeft gevonden. ?
Wij gaan dit ook in het jaar 2013 dragen, delen en proberen bespreekbaar te houden. Ik merk ook dat ik nu anders reageer op de eerste aanvraag voor de sponsoring van een BIG Challenge team. Een initiatief die de sector al jaren op de juiste manier steunt. Zo zie je maar dat werk en privé nooit gescheiden zijn.


Feit blijft natuurlijk dat ik adviseur varkenshouderij ben. Een vak dat ik met veel plezier doe. Vooral met klanten de stal in en de varkens en stallen bekijken geeft mij veel voldoening.
Cijfers zijn belangrijk. Maar voor mij zijn stalbezoeken de manier om het echte verhaal van een bedrijf te begrijpen. Daarom vind ik het belangirjk dat in 2013 te blijven doen. Ook nu ik het drukker krijg, zal dit een onderdeel zijn dat niet naar de achtergrond moet gaan omdat het veel tijd vraagt.


Ter afsluiting wens ik iedereen toch een goed en gezond 2013 toe. Ik hoop dat iedereen durft terug te kijken naar het jaar 2012 en vooruit durft te kijken naar 2013. Bij mijn klanten zal ik waar nodig positief kritisch met hun varkensbedrijf meekijken. In de stal en naar hun cijfers.


Erik van der Hijden
Eigenaar Farm Advies

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer