Rekenvoorbeeld drinkwaterinstallatie

De kwaliteit van drinkwater op dierniveau staat of valt met de kwaliteit en aanleg van het drinkwatersysteem. Regels voor vermindering van antibioticagebruik en kwaliteitsmonitoring aan de bron maken de noodzaak van een goed systeem steeds duidelijker.

Een optimaal drinkwatersysteem kost meer dan de basisvariant. Download hier de rekenvoorbeelden van twee installaties.Volgens Guillaume Counotte van de Gezondheidsdienst voor Dieren rechtvaardigt deze meerprijs de vele gezondheidsvoordelen. Op basis van voorzichtige schattingen berekent de Gezondheidsdienst voor Dieren een financieel gezondheidsvoordeel van  8.90 euro per vleesvarkensplaats. Een investering die zich in een jaar terug verdient.

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  11° / 9°
  70 %
 • Donderdag
  9° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  9° / 8°
  70 %
Meer weer