Werkgroep zoekt naar oplossing bijten

Op initiatief van LTO Nederland en de Dierenbescherming is werkgroep Krulstaart gestart om oor-en staartbijten aan te pakken. Ondanks veel onderzoek afgelopen jaren is het niet gelukt om het oor- en staartbijten te voorkomen.


De werkgroep Krulstaart gaat komend najaar in enkele sessies de belangrijkste onderwerpen uitdiepen die van invloed kunnen zijn, zoals fokkerij, gezondheid, voeding, huisvesting, klimaat en afleiding. Begin 2013 hoopt de werkgroep te komen met een gezamenlijke visie en strategie om oornecrose en staartbijten in de varkenshouderij te voorkomen. Dit moet bijdragen aan de doelstelling om op termijn dieren te houden zonder ingrepen.


De werkgroep Krulstaart bestaat uit een vertegenwoordiging van diverse betrokkenen uit de varkensvleesketen: LTO, Dierenbescherming, dierenartsen, fokkerij, slachterij, diervoederindustrie en overheid. Wageningen UR Livestock Research begeleidt het proces.
 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  11° / 9°
  70 %
 • Donderdag
  9° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  9° / 8°
  70 %
Meer weer