Failliete biogascentrale voortgezet

De failliete biogasinstallatie BMEC Salland in Heeten heeft een nieuwe eigenaar. VP Minovia BV, een joint venture tussen VP Systems BV uit America (L.) en het Belgische Renovia BVBA, heeft de installatie overgenomen.  Doel is om een duurzame mestverwerkingsketen in Nederland te ontwikkelen


VP Minovia BV verwerkt mest van met name varkensbedrijven. De bedrijfsstrategie is gebaseerd op een geïntegreerde aanpak van mestverwerking, een gegarandeerde afzet van de mineralen buiten de landbouw en het creëren van waardevolle eindproducten. VP Minovia BV wil op korte termijn meerdere mestverwerkingsinstallaties door heel Nederland opzetten. Het bedrijf speelt daarmee in op strengere regels voor bemesting, verplichte mestverwerking in de nabije toekomst en de behoefte aan een structurele oplossing voor mestafzet voor veehouders.


De mestverwerking gebeurt op basis van een technologie die ontwikkeld werd door VP Systems BV. De mest wordt gescheiden in onder andere schoon water, een kunstmestvervanger en een organische stapelbare fractie. VP Minovia BV wil de organische stapelbare fractie verder gaan verwaarden om een structurele duurzame afzet buiten de Nederlandse landbouw te realiseren.


 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer