KDV start tweede fase antibioticavrij-project

De Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV) is gestart met de tweede fase van het innovatieprogramma antibioticavrije keten. In deze demonstratiefase is een nulmeting onder 25 bedrijven uitgevoerd en zijn de kernproblemen bepaald.

Hoewel het nog even wachten is op de onderzoeksresultaten is er volgens de KVD bij sommige bedrijven al meteen winst te behalen, door bijvoorbeeld relatief eenvoudige aanpassingen aan het ventilatiesysteem. Hans Verhoeven van de KVD: “Wij zijn er dan ook erg blij dat we de probleemgebieden hebben geïdentificeerd en nu op volle kracht vooruit kunnen met het onderzoek onder zoveel bedrijven.”

De eerste fase van het innovatieprogramma antibioticavrije keten is eind 2010 gestart met zeven varkenshouderijen en is nu afgerond. Het project wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met het Ministerie van EL&I en het Innovatie Netwerk. Keten Duurzaam Varkensvlees is gestart in 1997 met als doel op een duurzame manier varkens te houden. Inmiddels is KDV uitgegroeid tot een samenwerkingsverband tussen varkenshouders, slachterij, grossiers, slagers, retail, cateraars en vleeswarenproducenten.  

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  11° / 9°
  70 %
 • Donderdag
  9° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  9° / 8°
  70 %
Meer weer