Exportsubsidie varkensvlees verdwijnt

De exportsubsidie voor verwerkt varkensvlees verdwijnt. Volgens de Europese Commissie kan de Europese productie concurreren met de wereldmarkt en zijn subsidies daardoor overbodig, dat meldt het Vlaams infocentrum voor land- en tuinbouw (Vilt).


De CLITRAVI, de Europese sectorfederatie van de vleesverwerkende industrie benadrukt volgens Vilt dat voldoende export noodzakelijk is om de kleine en middelgrote bedrijven overeind te houden. Sommige vleesverwerkers zouden nu met sluiting worden bedreigd.


Zestig procent van de Europese varkensvleesproductie wordt verwerkt in vleeswaren, de export vertegenwoordigt een waarde van meer dan 720 miljoen euro. Gezien de grote verliezen die worden verwacht, vraag CLITRAVI de Europese Commissie om de beslissing terug te draaien.


Ook de exportsubsidies voor eiproducten wordt geschrapt. De Europese Commissie verlaagt de subsidies voor vers rundvlees met een derde.

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  11° / 9°
  70 %
 • Donderdag
  9° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  9° / 8°
  70 %
Meer weer