Duitse wedstrijd 'Glazen stal'

Het Duitse ministerie voor Landbouw schrijft een wedstrijd uit voor het beste ontwerp van de ‘Glazen Stal’. De bedoeling is dat veehouders stallen ontwerpen waarbij openheid richting en dialoog met de samenleving en consument centraal staan. Dat moet de band van burgers met de veehouderij versterken en de acceptatie van de moderne veehouderij verbeteren.Volgens Landbouwminister Ilse Aigner wordt het tijd dat de consument ziet hoe het er werkelijk aan toe gaat op een modern veehouderijbedrijf. Zij hekelt reclamecampagnes waarin een beeld wordt geschetst dat al 50 jaar niet meer strookt met de werkelijkheid.
Het winnend ontwerp wordt in november tijdens Eurotier 2012 bekend gemaakt. Zowel varkens-, rundvee-, als pluimveehouders kunnen meedoen. Er is 15.000 euro aan prijzengeld te winnen.
 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  8° / 3°
  60 %
 • Maandag
  7° / 3°
  40 %
 • Dinsdag
  9° / 3°
  5 %
Meer weer