Verlanglijstje

Erik van der HijdenDenk eens aan Sinterklaas. Natuurlijk bestaat Sinterklaas als je zes bent. Het is dan een oude man in een prachtig rood gewaad, die het hele jaar in Spanje woont en halverwege november met een stoomboot naar Nederland komt. Maar als je tien of elf bent, is Sinterklaas gewoon een oom of een buurman in een rode jurk met een plakbaard, die met een andere stem vraagt of je lief geweest bent.

En als je dan ‘ja’ zegt, krijg je de cadeaus die je vader en moeder of wie dan ook die voor je zorgt, voor je gekocht hebben. En dan maakt het niet zoveel meer uit of Sinterklaas nou Sinterklaas is of de buurman. Als jij je cadeautjes maar krijgt.

Maar goed, Sinterklaas is dus iemand waarvan je weet dat je iets krijgt. Hier wil ik ook naar toe. Op vele varkensbedrijven komen vele leveranciers, afnemers, dierenartsen en adviseurs. Wat komen deze mensen jou nu brengen? Wat levert het jou nu op? Ook hier geldt de wet van Sinterklaas: Als niet je niet duidelijk maakt wat je wilt, krijg je wat anders!

Uiteindelijk is dit natuurlijk ook niet de bedoeling van Sinterklaas, om iets te geven wat je niet wilt. Het zou toch mooi balen zijn als ondernemer als je denkt dat je een mooie voetbal krijgt, maar uiteindelijk een Barbiepop in je schoen vindt.

Toch kom ik dit in mijn werk vaak tegen: verkeerde voersoorten, geen entingen, verkeerde analyses. Uiteindelijk hebben veel van deze verkeerde cadeaus te maken met communicatie. Als je van te voren duidelijk maakt wat je wilt, krijg je uiteindelijk wat je wilt. Focus!

Veel plezier met maken van jouw verlanglijstje per adviseur, leverancier of afnemer.

Erik van der Hijden
Eigenaar Farm Advies
 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Dinsdag
    18° / 10°
    20 %
  • Woensdag
    17° / 9°
    20 %
  • Donderdag
    18° / 6°
    10 %
Meer weer