Agrifirm onderzoekt Europese soja

Veevoerproducent Agrifirm doet momenteel onderzoek naar mogelijkheden om in Nederland soja te verbouwen. Er zijn al een aantal rassen geselecteerd die het goed lijken te doen in Nederland. Het onderzoek richt zich eerst op een korte teelt en een hoge boonproductie in verhouding tot de biomassa.

Soja is een belangrijke grondstof voor de veevoerindustrie en wordt vooral geïmporteerd vanuit Noord en Zuid Amerika. De huidige productiemethoden van soja staat maatschappelijk ter discussie. Reden voor Agrifirm om onderzoek te doen naar alternatieven.

Voor de teelt van duurzame soja kijkt de voerproducent niet alleen naar eigen land. Agrifirm Polen is betrokken bij pogingen om op een Pools akkerbouwbedrijf sojateelt mogelijk te maken. Probleem bij de sojateelt in Noord-West Europa is het wisselende klimaat.

Naast de onderzoeken naar duurzame sojateelt in Nederland kijkt Agrifirm ook naar alternatieve eiwitbronnen voor veevoer. Zo werd eerder al gekeken naar de productie van veldbonen.

 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer