Social media voor de varkenshouder?

De TOPIGS mensen in Canada krijgen aanvragen voor de levering van gelten via LinkedIn. De collega’s in Portugal hebben een TOPIGS Facebook pagina en onlangs ben ik een discussie tussen twee varkenshouders op Twitter tegen gekomen over welke eindbeer het beste is bij een TOPIGS 40 zeug.

Social media, want dat zijn LinkedIn, Facebook en Twitter, zijn hot en doen ook hun intrede in onze sector. Social media bieden bedrijven veel voordelen. Je kunt direct communiceren met je relaties. In geval van Twitter heb je als het ware direct contact via de broekzak (De plek waar de mobiele telefoon meestal zit). En nog belangrijker: relaties kunnen ook gemakkelijk en direct met ons als bedrijf communiceren.

Tsja, hoe kan TOPIGS, en ook Varkens K.I. Nederland, gebruik maken van social media? We zijn al mondjesmaat begonnen. Gewoon om te proberen. We hebben sinds medio 2010 een eigen TOPIGS youtube kanaal. (www.youtube.com/TOPIGS). Alle TOPIGS films zijn daar te zien, vaak in diverse talen.

Diverse collega’s zijn net als ik begonnen met bloggen op de nieuwe site van Vakblad Varkens. Ook social media, want je kunt direct op onze geschreven gedachten reageren. TOPIGS is ook actief op Twitter. (@TOPIGS) Persberichten en ander nieuws, vooral voor de internationale markt, zijn er te vinden.

Alles is nog redelijk beperkt. We gebruiken de kracht van social media nog niet helemaal. We zijn binnen de organisatie op het moment doende na te denken wat we met Twitter, Youtube, Blog, Facebook, Hyves enzovoorts kunnen doen. Soms komen goede ideeën op, soms zien we heel veel problemen en moeilijkheden. Het is niet gemakkelijk want je kunt een hoop verzinnen, maar het moet wel iets toevoegen. Het moet nuttig zijn, vooral voor onze relaties.

Daarom wil ik hierbij gebruik maken van de kracht van dit social medium: Wat zou jij, de varkenshouder die dit leest, nu graag willen? Wat zou jij nuttig vinden? Natuurlijk liefst binnen de grenzen van wat TOPIGS of Varkens K.I. Nederland doen. Heb je een idee, laat het mij weten. Want met jouw inbreng kunnen we iets maken waar velen nuttig plezier van kunnen hebben. Reageren kan onder deze blog. Via twitter kan ook: @PeterLoenen.

Peter Loenen
Communicatiemanager TOPIGS

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer