Een beetje gek

We zijn er, Alpe d’Huez, 10,5 uur vanaf Oirschot. Donkere wolken en regen , viel het maar bij ons. We hebben de hele zondag om 'niets' te doen. Uitrusten voor de grote dag as. donderdag.


Maar waarom zitten er zoveel mensen al op de fiets,’ s morgens in de stromende regen al aan het trainen? Klappertandend, regenjassen, glad wegdek en toch fietsen. Om dit te doen moet je wel een beetje gek zijn. Als ‘s middags de buien wegtrekken wordt het nog een mooie dag.


We gaan met de auto een rondrit door de bergen maken, heel erg mooi, alleen zijn de liften nog niet in bedrijf omdat het vakantieseizoen nog moet beginnen. Als we terug komen in Alpe d’Huez is er al veel meer bedrijvigheid. Heel veel deelnemers en supporters hebben er voor gekozen om op zondag te arriveren.


Meteen op de fiets en alvast een keer de berg op. Mijn zonen kan ik de lol van wielrennen niet uitleggen, wat is er nu leuk om een berg op te rijden en dan boven weer meteen omlaag voor de volgende keer. Wijsheid komt met de jaren.


Bij het oprijden van de parkeerplaats zien we al meteen onze fotograaf Jannemieke in actie. Ook komen er al veel mensen aan met een Varkens zijn cool-shirtje. Prima idee om de shirtjes aan te doen, zo kunnen we elkaar tenminste herkennen. Met 80 deelnemers vanuit de vakenssector en nog meer supporters is het moeilijk om elkaar te kennen. We gaan op elk shirtje af en stellen ons voor, wat zullen we aan het eind van de week veel nieuwe mensen kennen. Prima netwerkweekje.


We worden aangesproken door mensen met de vraag waar de Varkens zijn cool-shirts te koop zijn, weer een ogenblik om trots op onze sector te zijn. Naast dat we al meer dan een half miljoen euro voor KWF-kankerbestrijding bij elkaar hebben gesponsord, is de hele BIG Challenge een prima moment om alle burgers en consumenten die hier in de bergen tussen Bourg d’Oisons en Alp-D’Huez rondfietsen een mooie kant van de sctor te laten zien. Nu maar hopen dat ze het positieve Varkens zijn cool-gebeuren mee terug naar Nederland nemen.


Al met al een heel goed positief begin van inspirerende week, met of zonder fiets.


Vive la France, vive la Nederlandse varkenshouderij


Pieter Vlemminx
Varkenshouder in Oirschot
 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer