Meld onjuiste berichtgeving

De Nederlandse varkenssector start een meldpunt voor feitelijk onjuiste informatie in de media. Varkenshouders en anderen die in kranten of in andere media niet kloppende informatie lezen over de varkenssector, kunnen dit melden via de website van het Productschap Vee en Vlees (PVV). Dit project wordt ondersteund door de NVV en LTO.



Open en eerlijk
De varkenssector streeft naar transparantie, openheid en het creëren van een correct beeld over de bedrijfstak. Daarom is het mediameldpunt varkenshouderij opgezet. Het doel van het meldpunt is dat varkenshouders en anderen de informatie over de varkenshouderij in de media kritisch bekijken op feitelijke juistheden. Dit om foutieve beeldvorming in de samenleving bij te stellen.


Feiten, geen emoties
Op de internetsite www.pve.nl/meldpunt is een formulier geplaatst waarmee een melding van onjuiste informatie kan worden doorgegeven. Het meldpunt concentreert zich op het zo mogelijk corrigeren van feiten en niet op opinies, meningen en (emotionele) discussies. Voor het checken en corrigeren van feiten wordt samengewerkt met stichting vlees.nl en een kennisnetwerk binnen de varkenssector.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Donderdag
    19° / 6°
    10 %
  • Vrijdag
    21° / 8°
    10 %
  • Zaterdag
    22° / 10°
    10 %
Meer weer