‘Varken beter af in de stal?’

In 2011 stonden de verkiezingen in veel provincies in het teken van ‘megastallen’. Wageningen UR leverde een veel bredere bijdrage aan het debat met de essaybundel ‘Over zorgvuldige veehouderij’.

Met de essaybundel wil Wageningen UR het debat over de toekomst van de veehouderij verrijken. Ze wil laten zien dat het mogelijk is om samen met bedrijfsleven, overheid en (bezorgde) burgers oplossingen uit te werken voor de maatschappelijke vraagstukken die er op dit moment zijn. Want: “Kennisinstellingen en hun leden moeten een actieve rol spelen in de maatschappelijke discussie”, aldus Rudy Rabbinge en Pieter Winsemius in hun voorwoord.

De essays (beschouwend artikel) in de bundel zijn verdeeld over vijf hoofdstukken. Ze handelen over zorgvuldige veehouderij, over volksgezondheid en diergezondheid, over respect voor dieren, over de aandacht voor de omgeving en over perspectief voor boer en product.

Lees alle essays in de bundel 'Over zorgvuldige veehouderij'.
 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  17° / 13°
  50 %
Meer weer