Dutch+Pork+%26amp%3B+Poultry+Expo%3A+vrolijk+geknor+in+innovatierijke+oase+van+kennis
Achtergrond
© Easyfairs

Dutch Pork & Poultry Expo: vrolijk geknor in innovatierijke oase van kennis

Dutch Pork & Poultry Expo staat in de startblokken. Deze gecombineerde vakbeurs vindt plaatst op 15 en 16 oktober in Den Bosch. Varkens- en pluimveehouders uit heel Nederland en de grensregio's trekken naar de Brabanthallen. Gelijkgestemden praten elkaar bij over belangrijke thema's en innovaties, maar hebben het samen vooral gezellig.

De beursorganisatie wil een kwalitatief hoogstaande vakbeurs neerzetten. Zo'n 180 exposanten presenteren zich in de hallen 6 en 7. Bedrijven en organisaties die zich specifiek richten op de varkens- of pluimveehouderij staan bijeen. Bedrijven die beide diersectoren bedienen of overstijgen staan daartussenin.

Hal 5 is een ruimte om elkaar te ontmoeten. Naast de hoekjes met gratis drankjes en lekkernijen komt een arena met innovaties. In een bruisende omgeving zijn elf bedrijven bijeengebracht die met hun nieuwigheden meedingen naar de Innovatie Awards voor varkens of pluimvee. Bezoekers kunnen de innovaties bekijken, spreken met de ontwikkelaars en stemmen op hun favoriet.

Voorafgaand aan de beurs kunnen bezoekers ook online hun stem uitbrengen. De uitreiking van de twee Innovatie Awards van de beursorganisatie vindt plaats tijdens een feestelijke sectorborrel op woensdagavond 15 oktober. Bezoekers en exposanten zijn welkom.

Het Beste Idee van Varkensland

Ook barst daar de strijd los tussen de vier finalisten die meedingen naar Het Beste Idee van Varkensland 2025. Deze innovatiewedstrijd past naadloos bij de vakbeurs. Door de intensieve samenwerking tussen Dutch Pork & Poultry Expo, onderzoeks- en innovatiecentrum VKON en Pig Pioneers Platform is deze verbinding ontstaan. Het slotstuk van de avond is een optreden van Jorieke Sterken, bekend van The Voice of Holland.

Op donderdag 16 oktober staat een symposium op de agenda met het thema 'De varkenshouderij verandert; op naar een gouden toekomst?' Onder andere Ronald van de Ven van Voergroep Zuid en Jaap de Wit van Westfort Vleesproducten gaan geïnteresseerden inspireren met hun visie op data, techniek, technologie, kunstmatige intelligentie en de mogelijke marktkansen.



Lucas van ‘t Hof, clusterhoofd Agri, Groen & Horti bij bij Easyfairs.
Lucas van ‘t Hof, clusterhoofd Agri, Groen & Horti bij bij Easyfairs. © Easyfairs

'De sociale kant van deze vakbeurs stuwt de innovatiekracht en het delen van kennis en nieuws'

'Ik zou zeker een dag investeren in een bezoek aan Dutch Pork & Poultry Expo, om drie redenen: 1. Het is de enige specifieke vakbeurs voor de varkens- en pluimveehouderij; 2. Het is een bundeling van innovatiekracht voor beide diersectoren die elkaar ook nog eens versterken en 3. Het klinkt misschien niet zo belangrijk, maar het is dé plek waar sectorgenoten elkaar treffen en kunnen bijpraten in een gezellige en ongedwongen ambiance.'

'Inhoudelijk is het programma opgedeeld in drie hoofdthema’s: A. Positief beïnvloeden van de diergezondheid en het dierenwelzijn; B. Hoe ziet de varkensstal van de toekomst eruit? en C. Welke slimme technologie zal landen op het erf van varkenshouders?'

'Natuurlijk zorgt de mix van exposanten die actief zijn in de varkens- en pluimveehouderij voor reuring in de beursgangen. Kom daarom met uw gezin en/of team van medewerkers naar de Brabanthallen en houd verbinding met uw sectorgenoten.'

Lucas van ‘t Hof
Clusterhoofd Agri, Groen & Horti
bij Easyfairs



Jaap de Wit, directeur Inkoop bij Westfort Vleesproducten.
Jaap de Wit, directeur Inkoop bij Westfort Vleesproducten. © Koos Groenewold

'We staan er om ons verhaal te vertellen en doen het ook maar meteen voor het grote publiek'

'Dutch Pork & Poultry Expo is een uitgelezen kans klanten te ontmoeten, ons verhaal te doen en te vertellen over de innovaties die in het vat zitten. Dat we in onze slachterij wekelijks zo’n tienduizend vleesvarkens blikloos binnenkrijgen, is voor ons normaal.'

'Digitalisering is de toekomst. Zo willen we tegen het einde van dit jaar digitale aanvoerdocumenten introduceren. Dat klinkt misschien niet revolutionair, maar we willen af van het dagelijks terugkerende papierwerk, vooral voor de chauffeurs. Naast tijdsbesparing verkleint dit de kans op schrijffouten.'

'Op de beurs willen we vooral gastvrijheid aan de dag leggen en bezoekers laten proeven van versbereide vleesproducten. Omdat we hier toch staan, heb ik maar meteen ja gezegd tegen het verzoek om bij te dragen aan het varkenssymposium. Dat is een kans om een keer een groot geïnteresseerd publiek te bereiken met mijn visie op de varkensmarkt en de belangrijkste ontwikkelingen.'

Jaap de Wit
Directeur Inkoop
bij Westfort Vleesproducten



Dinise Meerdink, productmanager varkens bij AHV in Zwolle.
Dinise Meerdink, productmanager varkens bij AHV in Zwolle. © Eigen foto

'Vakbeurs maakt het laagdrempelig om onze innovatie op meerdere podia te laten landen'

'Voor derde keer zijn wij present op de Dutch Pork & Poultry Expo. Als leverancier van aanvullende voeders voor dieren, met name rond de kritieke momenten in hun leven, benutten we deze vakbeurs om in contact te komen met veehouders, dierenartsen en andere ketenpartners.'

'Ook informeren we hen over de gepatenteerde technologie die we bij AHV toepassen. Die werkt door beïnvloeding van het quorum sensing-proces. Dit is een cruciaal mechanisme bij de expressie van virulentiegenen, zoals aanhechting en kapotmaken van darmcellen, biofilmvorming en onderdrukking van de immuniteit.'

'Simpel gezegd verstoren we met onze producten de communicatie tussen bacteriën, zodat door gebrek aan samenwerking het risico op ziekte afneemt. Zo’n innovatie die de diergezondheid en het dierenwelzijn verbetert, dient een breed podium te krijgen. Om onze missie te realiseren, staan we niet alleen op de beurs, maar dingen we ook mee naar de Innovatie Award.'

Dinise Meerdink
Productmanager varkens
bij AHV in Zwolle

Stelling

Loading

Weer

  • Woensdag
    17° / 13°
    10 %
  • Donderdag
    16° / 9°
    5 %
  • Vrijdag
    17° / 10°
    5 %
Meer weer